1 Απρ 2011

'Εφυγε ο Μπάμπης Τσικληρόπουλος

Από τους πλέον γνωστούς νεοέλληνες συγγραφείς, ο Μπάμπης Τσικληρόπουλος άφησε για πάντα αυτόν τον κόσμο χθες το πρωί στα 72 του χρόνια.
Ο Μπάμπης Τσικληρόπουλος γεννήθηκε το 1939 στον Πύργο της Ηλείας. Από πολύ νεαρή ηλικία άρχισε να γράφει. Ηταν τύπος μποέμ, ευαίσθητος και όλη του τη ζωή αναζητούσε την πεμπτουσία της ζωής σε ομορφιές που οι γύρω του προσπερνούσαν. Θαμώνας στα μπαράκια των Εξαρχείων, οι φίλοι τον θυμούνται να μιλά για ποίηση και να αναλύει στους νέους που τον περιτριγύριζαν προαιώνιες αξίες.

- Ο Μπάμπης Τσικληρόπουλος έχει γράψει θεατρικά έργα, σενάρια για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο και νουβέλες. Κυκλοφορούν τα βιβλία του: Ο Βαρώνος, H Οδύσσεια του Μήτσου, Μην Ξεχαστώ και δε Γυρίσω,περιμένοντας στη βροχη,τα επτά θάυματα του υποκόσμου και πολλα αλλα.
Ο Μπάμπης Τσικληρόπουλος έχει υπογράψει τους στίχους και σε ένα από τα πιο γνωστά ελληνικά τραγούδια, την «Ελένη» του Θάνου Μικρούτσικου, που ερμήνευσε μοναδικά η Χάρις Αλεξίου. «Ζούμε σε έναν κόσμο μαγικό που υποχθόνια δουλεύει σε μοναδικό σκοπό». Σε αυτόν τον στίχο ίσως περικλείεται όλο το παράπονό του για τον κόσμο.

Οι φίλοι του θα τον αποχαιρετήσουν σήμερα στις 4.00 το απόγευμα στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: