28 Μαρ 2011

Τα εμφυτεύματα στήθους έχουν ημερομηνία λήξης


Ημερομηνία λήξης έχουν ακόμη και τα εμφυτεύματα στήθους. Οι γυναίκες που έχουν αυξήσει τον όγκο του στήθους τους με εμφυτεύματα χρειάζεται να τα αντικαθιστούν ανά δέκα με δεκαπέντε χρόνια, διαδικασία που θα τους επιτρέψει να προλάβουν επίσης τον καρκίνο του στήθους.

Τη σύσταση κάνουν Αμερικανοί πλαστικοί χειρουργοί, αλλά και κατασκευαστές εμφυτευμάτων, σημειώνοντας ότι όσες από τις γυναίκες αντικαθιστούν τα εμφυτεύματά τους, καλό είναι να υποβάλλονται και σε ιστολογική εξέταση, ιδίως στις περιπτώσεις κληρονομικής προδιάθεσης για καρκίνο του μαστού.

Ο δρ Μάνι Εχτεσάμι, παθολόγος στο Ιρβιν στην Καλιφόρνια, ο οποίος έχει πάνω από είκοσι χρόνια πείρα στο να βλέπει κατά πρόσωπο τον καρκίνο του στήθους από τον φακό του μικροσκοπίου του, δήλωσε:

«Η ανακάλυψη καρκίνου του στήθους στον ιστό γύρω από τα εμφυτεύματα μπορεί να σώσει ζωές. Αν το δείγμα του ιστού βγει αρνητικό -κάτι που συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις- τότε όλα είναι υπέροχα. Ομως, ακόμη και αν σε πολύ λίγες γυναίκες από αυτές που επανατοποθετούν εμφυτεύματα βρεθεί θετική διάγνωση για καρκίνο του στήθους, υπάρχει η δυνατότητα να αρχίσουν αμέσως θεραπεία».

Τόνισε όμως ότι οι γυναίκες που έχουν ήδη βάλει εμφυτεύματα δεν θα πρέπει να τα αντικαθιστούν μόνο και μόνο για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ύπαρξης καρκίνου, αλλά και για λόγους γενικότερης υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: