10 Απρ 2011

Άσκηση και κατάθλιψη

Η τακτική άσκηση είναι ωφέλιμη για τη σωματική μας υγεία. Με την άσκηση μειώνονται οι κίνδυνοι για καρκίνο, καρδιαγγειακές παθήσεις και εγκεφαλικό.
Για το μέγιστο όφελος από την άσκηση χρειάζονται τουλάχιστον 30 λεπτά ημερησίως, πέντε ημέρες την εβδομάδα ή 45 – 60 λεπτά τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.
Πρόσφατες έρευνες μας έδειξαν ότι η τακτική σωματική άσκηση είναι επίσης ωφέλιμη και για την ψυχική υγεία. Η άσκηση βοηθά τόσο στην αντιμετώπιση όσο και στην πρόληψη της κατάθλιψης. Μέσω της άσκησης βελτιώνεται η διάθεση και η συγκέντρωση, και μειώνεται το άγχος. Η άσκηση επιδρά σε ορισμένες χημικές ουσίες του εγκεφάλου μας που επηρεάζουν τη διάθεσή μας και έτσι είμαστε πιο ευτυχισμένοι.
Επιπλέον, η άσκηση ενισχύει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στον εαυτό τους και την αυτοεκτίμησή τους. Ο Dr Alan Cohen, ένας γενικός γιατρός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ψυχική υγεία, υποστηρίζει ότι όταν κάποιος έχει κατάθλιψη ή άγχος συχνά νιώθει ότι δεν έχει τον έλεγχο της ζωής του.
Επίσης προσθέτει πως «Με την άσκηση αποκτούν πάλι τον έλεγχο του σώματός τους και αυτό είναι το πρώτο βήμα για να αποκτήσουν πάλι τον έλεγχο και για άλλα θέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: